Zastanowiłem się nad tym tatuażem całego Futharku i wydaje mi się to troszke głupie.
To tak jakby koleś miał wydziaranie całe abecadło i twierdził ,że go to chroni hm?
Niemniej są teorie, że właśnie cały futhark był stosowany jako talizman - inaczej po diabła robić go na bracteatach.
_________________ Zważcie a słuchajcie, świętego rodu
większe i mniejsze, dzieci Heimdalla,
O Valfadirze opowieść będzie,
dawne to dzieje, lecz dobrze je pamiętam.
Ponoć 60% znalezionych młotków pochodzi z grobów kobiecych... wiesz jaką teorię można do tego dorobić?
A ja sobie nie tatuuję.
Wysłany: 2010-07-17, 01:42
Wotan napisał/a:
i twierdził ,że go to chroni hm?
Gdybym ja miała sobie cokolwiek tatuować, to najprędzej właśnie cały futhark i nie, nie twierdziłabym, że taki tatuaż mnie przed czymkolwiek chroni. Wręcz przeciwnie uważałabym pewnie, że "wystawia" mnie na cel i uwidacznia. (Dlatego nie tatuuję. Poza tym światopogląd ludzki ma to do siebie, że jest zmienny, a usunięcie tatuażu jest strasznie drogie. )
Przypomniało mi się coś.
Na pewnym forum użytkowniczka poprosiła o skrypt na zmarszczki - poleciłem jej Berkano, Othala, Tiwaz, Othala, Kenaz, Sowilo.
Po jakimś czasie dostałem na pw pytanie czy można to sobie henną wytatuować.
Cytat:
Dlatego nie tatuuję. Poza tym światopogląd ludzki ma to do siebie, że jest zmienny, a usunięcie tatuażu jest strasznie drogie.
nie chodzi tu nawet o cenę. Po prostu w wielu przypadkach tatuażu nie da się usunąć bez pozostawienia śladów albo blizn. Sporo tu zależy od osoby wykonującej tatuaż i samego tatuażu (sporo problemów sprawiają ponoć kolory różowy i fioletowy, istotne jest też miejsce).
Swoją drogą - co myślicie o tatuowaniu symboli takich jak np. Vegvisir?
Znam jednego osobnika, który ma Valknut na ramieniu (częsty bywalca oddziałów ortopedycznych ).
Ostatnio zmieniony przez Gerich 2010-07-20, 12:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum